Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Bijeenkomst voor patiënten met een schildklieraandoening

Datum event

De werkgroep Zuid-Holland van de Schildklier Organisatie Nederland (SON) verzorgt samen met internist dr. W. van Houtum een bijeenkomst voor patiënten met een schildklieraandoening. Internist Van Houtum ziet deze patiënten iedere dag op zijn spreekuur. De bijeenkomst heeft het thema ‘Samen beslissen in de praktijk’.

Informatiebijeenkomst

Over Samen beslissen in de praktijk

90% van de mensen beslist graag mee bij de keuze in behandeling, zorg of ondersteuning. Maar slechts 30% van de patiënten ervaart echter dat zij met hun zorgverlener samen beslissen. De praktijk is blijkbaar weerbarstig. SON maakt zich sterk voor ‘Samen Beslissen’ en biedt daarvoor praktische hulpmiddelen aan.  Onderwerpen die aan bod komen zijn: keuzes en keuzemomenten bij schildklieraandoeningen, factoren die een rol spelen bij het maken van een keuze, hulpmiddelen en tips.

Datum en tijd

Donderdag 19 oktober 2023

van 19.30 - 21.30 uur

Locatie Hoofddorp

Auditorium

Spaarnepoort 1

2134 TM Hoofddorp

Programma

19.00 uur:        Ontvangst & mogelijkheid bezoeken stand van SON

19.30 uur:        Opening door SON

19.45 uur:        Presentatie door dr. W. van Houtum

21.15 uur:        Vragen stellen aan en over SON

21.30 uur:        Afsluiting door SON, bezoeken stand van SON en vragen stellen aan ervaringsdeskundige vrijwilligers van SON

Informatiestand

Na afloop kunt u de informatiestand bezoeken en uw vragen stellen aan de vrijwilligers. Er is materiaal om in te zien, gratis mee te nemen of te kopen. Wilt u meer weten over SON en het doen van vrijwilligerswerk? De vrijwilligers bij de stand vertellen u hier graag meer over.

Aanmelden

In verband met een beperkt aantal zitplaatsen is het nodig dat u zich voor 15 oktober aanmeldt. Aanmelden kan via de website van SON. U kunt zich niet aanmelden via het ziekenhuis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een mail naar [email protected]