Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Samen Beslissen in de praktijk

Datum event

Van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) de jaarlijkse Week van de Schildklier. Dit jaar krijgt het onderwerp ‘Samen Beslissen in de praktijk’ extra aandacht. 90% van de mensen beslist graag mee bij de keuze in behandeling, zorg of ondersteuning. Maar slechts 37% van de patiënten ervaart dat zij met hun zorgverlener samen beslissen. De praktijk is blijkbaar weerbarstig.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 25 mei van 19.30 tot 21.00 uur organiseert dr. William van Houtum, internist-endocrinoloog bij het Spaarne Gasthuis de informatiebijeenkomst ‘Samen Beslissen in de praktijk’. Onderwerpen die aan bod komen zijn: keuzemomenten bij de verschillende schildklieraandoeningen, opties, factoren die een rol spelen bij het maken van de keuze en praktische handreikingen en tips. 

Datum en tijd

Donderdag 25 mei 2023

van 19.30 - 21.00 uur

locatie Hoofddorp


Informatie

Vooraf en na afloop van de bijeenkomst kun je terecht bij ervaringsdeskundige vrijwilligers van Schildklier Organisatie Nederland (SON) voor vragen en informatie over de schildklier en over SON. In het kader van het thema Samen Beslissen biedt SON verschillende praktische hulpmiddelen die je kunnen helpen, onder meer klachtenlijsten en een kaart met '10 tips voor Samen Beslissen'. Verschillende producten zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de agenda op de website van Schildklier Organisatie Nederland.