Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Vraag het gewoon - praten over orgaan- en weefseldonatie

Datum event

Tijdens de Week van het Donorgesprek (9 t/m 15 oktober) vraagt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) aandacht voor orgaan- en weefseldonatie. Dit keer niet om orgaandonor te worden, maar om samen met uw naasten te praten over orgaandonatie. Het thema is dit jaar ‘Vraag het gewoon’.

Vraag het gewoon!

In het Donorregister heeft u verschillende keuzes kunnen invullen. Maar stel dat iemand die dichtbij u staat (plotseling) overlijdt: weet u dan wat de keuze van uw naaste is? Door met elkaar in gesprek te gaan, voorkomt dat u of uw naaste onverwacht nieuws moet verwerken of voor moeilijke keuzes staat. Het is fijner voor de familie om te kunnen handelen naar de wens van de overledene. Eén gesprek kan dit voorkomen. Het maakt ook het gesprek makkelijker. In de Week van het donatiegesprek ligt de focus dit jaar daarom op het weten van elkaars keuzes.  

Dus: "Vraag het gewoon!"

Vindt u het moeilijk om het gesprek te beginnen?

Op maandag 9 oktober staan vrijwilligers van de NTS klaar om u te helpen. Zij geven u informatie en tips om het gesprek met uw partner, familie of vrienden aan te gaan. U vindt de vrijwilligers in de centrale hal van locatie Hoofddorp.

Datum: maandag 9 oktober 2023

Tijd: tussen 9.30 - 16.00 uur

Plaats: centrale hal van locatie Hoofddorp

Meer weten

-      Thuis praten over doneren

-      Orgaan- en weefseldonatie

-      Over de NTS