Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Nieuwbouw voor het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis bouwt een nieuw ziekenhuis voor acute en hoogrisico zorg in Haarlem Zuid. Het ziekenhuis wil 24/7 topzorg bieden voor alle inwoners in de regio Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek. Om dat op de best mogelijke manier te doen verandert het Spaarne Gasthuis de wijze waarop de medisch specialismen op dit moment over de locaties van het ziekenhuis zijn verdeeld. In Haarlem Zuid is de acute en hoogrisico zorg gepland.

Het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd op het terrein van onze locatie Haarlem Zuid, op een deel van het parkeerterrein. Dit nieuwe gebouw wordt naar verwachting in 2029 opgeleverd. Er komt een verbinding tussen het nieuwe gebouw en de huidige poliklinieken. De bestaande hoogbouw zal op termijn verdwijnen, de poliklinieken blijven.

Mee in de ontwikkelingen in de zorg

Het ziekenhuis in Hoofddorp richt zich vanaf 2029 op laag risico zorg en is een prettige rustige omgeving, gericht op revalidatie en comfort. Op alle locaties behoudt het Spaarne Gasthuis poliklinieken en dagbehandeling. Zo veranderen we mee met de ontwikkelingen in de zorg én met het groeiende personeelstekort: wij zorgen dat wij 24/7 topzorg aan onze patiënten blijven bieden.

nieuwbouw-wat-maakt-het-nieuwe-ziekenhuis-bijzonder.jpg