Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

De route naar het ziekenhuis

In de toekomstige situatie wijzigt de route naar de hoofdingang van het ziekenhuis. Het gebouw staat immers op een andere plek dan nu en de toegang zit op een andere plek.

nieuwbouw-plattegrond.png

Hoofdingang voor patiënten, bezoekers en medewerkers

Het nieuwe ziekenhuis is straks met de auto toegankelijk vanaf de Europaweg voor patiënten en bezoekers. Voor medewerkers komt de ingang aan de Amerikaweg. 

Ingang van de spoedeisende hulp

De spoedeisende hulp komt op een plek waar iedereen in acute nood snel terecht kan. Ook de ambulances vanuit de regio zullen de spoedeisende hulp snel kunnen bereiken. Naar verwachting zullen zij aanrijden via de Boerhaavelaan zoals ook nu het geval is. De ingang van de de SEH blijft aan de Boerhaavelaan, maar schuift op in richting de Europaweg.

Verkeer rondom het ziekenhuis

Het Spaarne Gasthuis en de gemeente Haarlem kijken zorgvuldig naar de invulling van de routes richting het ziekenhuis. De verkeersdrukte in Schalkwijk verandert door het nieuwe ziekenhuisgebouw niet. De route naar het ziekenhuis wordt wel anders. Er komen bijvoorbeeld woningen bij en gebouwen gaan weg.

Openbaar vervoer

Het nieuwe ziekenhuis blijft goed bereikbaar met de bus, wellicht schuift de bushalte tegen die tijd meer richting de nieuwe hoofdingang. De gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland zijn verantwoordelijk voor het openbaar vervoer bij het ziekenhuis. Zij houden rekening met de ontwikkelingen in en rondom het ziekenhuis. Het ziekenhuis is hierover in gesprek met de provincie en de gemeente Haarlem. 

Parkeren

In de nieuwe situatie parkeren bezoekers en patiënten in een parkeergarage aan de Europaweg. Om ruimte te maken voor de bouw -die op de huidige medewerkersparkeerplaats komt- wordt er een tijdelijke parkeergarage voor de medewerkers gebouwd. 

Betaald parkeren

Net als in de huidige situatie is het parkeren bij het nieuwe ziekenhuis betaald. De parkeervergoeding is bedoeld voor het onderhoud aan de parkeergarages. Er is geen winstoogmerk. Het is niet de bedoeling dat patiënten, bezoekers of medewerkers in de omgeving parkeren. 

Fietsen, scooters en motoren

Voor patiënten en bezoekers die met de fiets, scooter of motor komen is er straks geschikte parkeergelegenheid. De parkeergarages krijgen voorzieningen voor het opladen van elektronische voertuigen en fietsen. De parkeergarage voor de medewerkers is natuurlijk eveneens geschikt voor (elektrische) fietsen, motoren en scooters.