Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Derde aflevering Hartslag podcast

Publiceerdatum

Vandaag de derde aflevering van de Hartslag podcast. Een maandelijkse podcast voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis waarin zij verhalen vertellen over werk en vooral ook waar hun hart sneller van gaat kloppen.

In deze aflevering hoor je Bas Kors. Bas is intensivist op de Intensive care van het Spaarne Gasthuis, de meest besproken afdeling sinds begin dit jaar. Als een kapitein op een schip houdt hij zicht over de vaak kritieke situatie van patiënten. Bas neemt ons mee in het werk op de IC, de heftigheid van deze zorg en hoe een gesprek met een psycholoog nodig was om in deze stressvolle corona periode te ontladen. Alsof aan de finale van de championsleague speelde.”

Bas vertelt ook over de machteloosheid die er is als je geen grip meer hebt op het genezingsproces en ziet dat je de strijd gaat verliezen. Ook hoe hij momenteel dealt met het opnameplafond van het aantal patiënten waardoor hij en zijn team continue moeten schakelen. En waar uiteindelijk zijn werkhart iedere dag van gaat kloppen. Luister mee naar het persoonlijke verhaal van Bas.

De aflevering is te beluisteren via:

Hartslag podcast

De Hartslag podcast is ontwikkeld ‘voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis’. De gesprekken zijn altijd gerelateerd aan het werk dat iemand uitvoert in het ziekenhuis en het persoonlijke leiderschap dat iemand neemt binnen zijn vak.

Met de titel ‘Hartslag’ wordt in één woord de scope van de podcast gevangen: het zijn de medewerkers die de hartslag van het ziekenhuis vormen. De podcast is daarmee de spreekwoordelijke vinger aan de pols en laat zien dat het deel uitmaakt van een levendige gemeenschap.

Verdiepende interviews zorgen voor meer inzicht, begrip en verbinding. Daarnaast krijgt de luisteraar meer inzicht in het wel en wee in een ziekenhuis.

Bekijk hier alle Hartslag afleveringen.