Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Ivo van Schaik: We staan voor u klaar

Publiceerdatum

“Het coronavirus is bezig aan een opmars in ons land en onze regio. Ook in ons ziekenhuis zien wij het aantal patiënten met corona toenemen. Net zoals tijdens de eerste golf staan we voor u klaar. Niet alleen voor patiënten die besmet zijn met het virus, maar voor iedereen die onze zorg nu heel hard nodig heeft. Wij doen er alles aan om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan.

Toch kunnen we niet garanderen dat álle reguliere zorg door kan gaan als het aantal coronapatiënten zo hard blijft toenemen. We staan voor grote uitdagingen, zoals een tekort aan personeel. Moeten we toch keuzes maken? Dan doen we dat zo zorgvuldig mogelijk. Altijd met de kwaliteit van zorg op de eerste plaats.

We moedigen mensen aan om vooral hun afspraken met het ziekenhuis door te laten gaan. Het is niet nodig om zorg te mijden. Vanwege het toenemende besmettingsgevaar hebben we de regels rondom het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen in ons ziekenhuis aangescherpt. Vanaf 3 oktober is het verplicht om een zelf meegebracht mondkapje te dragen. Dit geldt voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis. Ook onze medewerkers dragen een mondkapje of faceshield in de openbare ruimtes en bij patiëntcontact binnen de 1,5 meter. Zo blijft ons ziekenhuis een veilige plek.

We letten continu op de veiligheid van patiënten en medewerkers en indien nodig, scherpen we de maat regelen aan. Liever zien we natuurlijk dat het aantal besmettingen snel afneemt. Ik zou dan ook iedereen op het hart willen drukken: draag een mondkapje, houd je aan de anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, vermijd drukte, blijf bij klachten thuis en laat je testen. Want alleen samen kan het ons lukken. In het Spaarne Gasthuis doen wij er alles aan. En we blijven voor u klaarstaan.”

Ivo van Schaik
Voorzitter raad van bestuur
Spaarne Gasthuis