Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Kees Wolse vertrekt bij het Spaarne Gasthuis

Publiceerdatum

Kees Wolse vertrekt op 1 september aanstaande bij het Spaarne Gasthuis. Kees Wolse was sinds november 2014 in dienst van het ziekenhuis en in zijn rol als CFO verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles financiën, IT, facilitaire dienstverlening en vastgoed.

Kees Wolse speelde een belangrijke rol bij de succesvolle integratie van de bedrijfsvoering van het fusieziekenhuis (per maart 2015). Ook was hij de stuwende kracht achter de herstructurering en verdere professionalisering van de bedrijfsvoering. Nu het Spaarne Gasthuis een nieuwe fase in gaat vertrekt Kees Wolse in goed overleg met de raad van bestuur vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Kei van een vakman

Bernt Schneiders, voorzitter van de raad van toezicht, heeft veel waardering voor het goede werk en de grote inzet van Kees Wolse in de voorbije jaren: “Het Spaarne verliest met Kees om meerdere redenen een kei van een vakman. Eerst en vooral is het dankzij hem dat de integratie van twee financiële huishoudens in het kader van de fusie op een voortreffelijke wijze is verlopen. Dat heeft ons de solide basis gebracht waar we vandaag op bouwen. Onder leiding van Kees is de financiële basis onder het ziekenhuis sinds die tijd aanmerkelijk versterkt. Daarnaast slaagde Kees er steeds opnieuw in om goede afspraken met zorgverzekeraars te realiseren en speelde hij een zeer belangrijke rol in de goede verstandhoudingen tussen het bestuur en de medische staf. Voor alles wat Kees voor het ziekenhuis heeft gedaan zijn we hem zeer erkentelijk. Wij wensen Kees het allerbeste voor de toekomst.”