Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Leerlingen ervaren Week van de Wetenschap in Haarlem Noord

Publiceerdatum

Afgelopen vrijdag bezochten vmbo-leerlingen van het Vellesan College in IJmuiden ons ziekenhuis in Haarlem Noord. In het kader van de Week van de Wetenschap was er een leuke middag voor hen georganiseerd met diverse activiteiten en voorlichtingen.

Reanimatiechallenge

Een hoogtepunt van het programma was de reanimatiewedstrijd, waarin de leerlingen de uitdaging aangingen om te laten zien wie er het beste kon reanimeren.

Decaan Peter de Winter deelden zijn inzichten over alcoholgebruik bij jongeren aan de hand van een quiz. Zo liet hij zien wat de effecten zijn van alcoholgebruik bij jongeren en gaf hij voorbeelden van patiënten die op de intensive care belandden na alcoholmisbruik.

Judith Sluiter-Post, wetenschapsadviseur, nam de leerlingen mee in een ethische discussie over wanneer jongeren zelfstandig beslissingen mogen nemen over hun eigen medische behandelingen.

Ten slotte werd er een voorlichting gegeven over het gebruik van VR-brillen om angst bij een medische ingreep te verminderen. Caterina Band, Clinical researcher coördinator, legde uit hoe deze brillen worden ingezet, waarna de leerlingen de kans hadden om het zelf uit te proberen. 

Artikel in het Haarlems Dagblad

Verslaggever Jacco van Oostveen was er ook bij en schreef erover in het Haarlems Dagblad.

Lees hier het artikel.