Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Ondertekening intentieverklaring 'Goede Zorg Proef Je'

Publiceerdatum

Jan Harm Zwaveling, interim lid raad van bestuur Spaarne Gasthuis, heeft eind november de intentieverklaring 'Goede Zorg Proef Je' ondertekend. Wat houdt deze verklaring precies in?

Gezonde voeding in ziekenhuizen is één van de aandachtspunten in het Nationaal Preventieakkoord. Dit is in 2018 ondertekend door het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) en 70 partijen, waaronder de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Het streven is dat in 2025 50% van de ziekenhuizen een gezond voedingsaanbod heeft voor patiënten, bezoekers en medewerkers, en in 2030 100% van de ziekenhuizen.

Duurzaam en gezond

Ook in het Spaarne Gasthuis vinden we het belangrijk dat ziekenhuizen een voorbeeldrol hebben in de maatschappij bij het aanbieden van gezonde voeding. Een gezonder voedingsaanbod draagt bij aan herstel van patiënten, een gezonde werkomgeving voor medewerkers en een gezonde keuze voor bezoekers. Om deze reden is de intentieverklaring ondertekend met het doel de voeding voor patiënten en collega's zo duurzaam en gezond mogelijk aan te bieden. De wens is dat patiënten en medewerkers zo blijven genieten van het lekkere eten.

Met 'Goede Zorg Proef Je' gaat niet alleen de gezondheid van patiënten, medewerkers en bezoekers vooruit. Ook op het gebied van duurzaamheid is dit een belangrijke ontwikkeling. Zo wordt het Spaarne Gasthuis steeds beter in het aanbieden van seizoensproducten en plantaardige eiwitten (in plaats van dierlijke eiwitten).