Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

SG’er van het jaar 2021

Publiceerdatum

Een vast en zeer populair onderdeel van de nieuwjaarsreceptie van het Spaarne Gasthuis is de benoeming van de SG’er van het jaar. Er is duidelijk veel tijd en moeite in gestoken om de collega’s naar voren te schuiven die dit zo verdiend hebben, want de jury kreeg veel reacties.

Er waren ook veel mensen die vonden dat het niet gepast was één SG-er van het Jaar te benoemen. Immers iedereen heeft zich het vuur uit de schoenen gelopen in deze corona-crisis. Na wikken en wegen heeft de jury besloten dat iedereen die titel verdiend heeft in het afgelopen jaar. Alle medewerkers tot SG’er van het jaar benoemen is mooi, maar tegelijkertijd is het heel anoniem en onpersoonlijk. Uit al die prachtige inzendingen hebben we daarom toch iemand gekozen, die volgens ons nét dat beetje meer heeft. Die persoon benoemen we graag tot de ambassadeur van onze medewerkers in 2021.

Petra Knaven, verpleegkundig specialist oncologie

Petra werkt al jaren in ons ziekenhuis en daarin heeft zij zich bewezen als een fantastische collega. Maar vooral heeft zij zich de afgelopen jaren ingezet voor het realiseren van chemo thuis. Petra heeft voor dit project vol passie samengewerkt met vele verschillende afdelingen en zorgrelaties. Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur: “Je hebt voor chemo thuis doorzettingsvermogen moeten tonen om alles voor elkaar te krijgen. Je hebt de financiering geregeld, de trainingen opgezet en je hebt mensen om je heen enthousiast gekregen. Maar wat je vooral voor elkaar hebt gekregen is een nieuwe vorm van zorg, waardoor wij op een nieuwe en respectvolle manier onze patiënten de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben. Een vorm van aandacht en zorg die zij ontzettend waarderen. Je bent een bescheiden mens volgens jouw collega’s. Maar toch willen we je vragen om dit jaar het de ambassadeur, het gezicht te zijn van al je collega’s in het Spaarne Gasthuis, zowel voor degenen die in de zorg werken als degenen die op andere plekken in ons ziekenhuis werken. Wij vinden dat jij die rol als geen ander op je kan nemen!”