Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

U wilt het liefst samen op bezoek komen

Publiceerdatum

Sinds het begin van de coronapandemie hanteren we in het Spaarne Gasthuis strengere bezoekregels. Dat komt omdat we de kans op besmetting voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers zo klein mogelijk willen houden. Wij krijgen daar begripvolle maar ook veel gefrustreerde en soms zelfs agressieve reacties op. Het personeel op de verpleegafdelingen heeft daar veel last van. Het Spaarne Gasthuis doet er alles aan om ook in deze tijden de best mogelijke zorg te bieden. Wij blijven voor u klaar staan.

Mynou Egner, verpleegkundige:
“De meeste mensen snappen het wanneer wij aangeven dat het niet de bedoeling is met twee of meer personen op bezoek te komen. Maar de laatste tijd krijgen we steeds vaker te maken met onbegrip. Pasgeleden nog, toen een hele familie op bezoek wilde bij hun zieke grootvader. Daar moest uiteindelijk de beveiliging aan te pas komen.”

Onzekere tijden

“Ik en mijn collega’s snappen de gevoelens van onrust en frustratie heel goed. Wij ervaren dat zelf ook. Mensen zitten meer thuis, alleen of juist met een heel gezin. Sociale contacten zijn tot een minimum beperkt en misschien is er ook wel veel meer tijd om te piekeren. Over het coronavirus, over pijnklachten, over de toekomst. Wij begrijpen hoe vervelend het is als er maar 1 persoon per bezoektijd op bezoek mag komen. Maar het heeft geen zin om zorgpersoneel daarop af te rekenen. Ook wij vinden de maatregelen die genomen moeten worden heel vervelend; ze zijn voor niemand leuk.”

Beter begrip

“Wij begrijpen u. Begrijpt u ons ook? Deze vraag zal u de komende tijd vaker in ons ziekenhuis en online tegenkomen. Want wij hopen dat patiënten ons ook begrijpen. Wij leven in dezelfde wereld, met dezelfde onzekere gevoelens over dit virus. Wij willen ons werk in de zorg zo goed en efficiënt mogelijk doen. Maar met het afreageren van boosheid, onzekerheid en frustratie is niemand geholpen. Wij willen er zijn voor onze patiënten en de zorg verlenen die hard nodig is. Dáar moet onze tijd en energie naartoe gaan. Laten we samen zorgen voor beter begrip.”

Meer informatie over de bezoekregels leest u op: www.spaarnegasthuis.nl/bezoektijden