Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen maken afspraken over ziekenhuiszorg in 2021

Publiceerdatum

Verzekerden kunnen, net als in 2020, volgend jaar terecht bij alle Nederlandse umc’s en algemene ziekenhuizen. Brancheverenigingen Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maken dat bekend nadat zij een overeenkomst hebben bereikt over de ziekenhuiszorg in 2021 en de kosten van corona.

De koepels van ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben samen afspraken gemaakt om ziekenhuizen die zorg leveren aan coronapatiënten al in een vroeg stadium zekerheid te bieden over de coronakosten in 2021. Ook zijn bij uitzondering gezamenlijk afspraken gemaakt over de reguliere zorg.

Deze landelijke regeling geldt ook voor het Spaarne Gasthuis.

Verzekeraar EUCARE neemt geen deel aan de landelijke regeling. Spaarne Gasthuis is met EUCARE is gesprek over het maken van afspraken voor 2021. Deze gesprekken lopen nog. We kunnen daarom nog niet bevestigen of er daadwerkelijk een afspraak gemaakt zal worden tussen Spaarne Gasthuis en EUCARE.

Zorgadvies en zorgbemiddeling

Als verzekerden willen weten hoe en waar zij terecht kunnen voor zorg, kunnen zij voor zorgadvies en/of zorgbemiddeling contact opnemen met hun zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft gespecialiseerde teams die verzekerden helpen bij het vinden van een passende zorgverlener. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.mijnzorgverzekeraar.nl. Patiënten kunnen erop rekenen dat er alles aan wordt gedaan om hen de zorg te bieden die zij nodig hebben. Mensen die zorg nodig hebben of gezondheidsklachten hebben, wordt geadviseerd niet te wachten en contact op te nemen met hun huisarts.