Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Kunst in het Spaarne Gasthuis

Kunst in een ziekenhuis zorgt voor een moment van afleiding, voor inspiratie en voor een verrassing. Het doorbreekt de klinische sfeer en zorgt voor een persoonlijke en gastvrije omgeving. Kunst maakt dat je je ergens thuis voelt.

Permanente kunst

In het Spaarne Gasthuis is er op alle locaties kunst. Op de poliklinieken, op de verpleegafdelingen, in de hal en op het terrein rondom de gebouwen. Dat zijn permanente exposities van schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s, keramiek, beelden en meer.

Tijdelijke exposities

Daarnaast kent het ziekenhuis op verschillende plaatsen wisselexposities. Ook daar tref je allerlei vormen van kunst aan, gemaakt door verschillende kunstenaars. Veel van deze kunstenaars komen uit de regio en krijgen in het ziekenhuis een podium om tijdelijk hun werk te presenteren. Een overzicht van de huidige exposities vindt u hier.

Kunst uit een ver verleden

De oude kunst uit het voormalige Elisabeth Gasthuis in Haarlem wordt beheerd door de Stichting Elisabeth van Thuringenfonds. Meer informatie over deze stichting vindt u op de website www.elisabethvanthuringenfonds.nl/.

Kunstcommissie

Heeft u een vraag over de kunst in het Spaarne Gasthuis of wilt u misschien zelf exposeren? Stuur dan een bericht (met informatie en afbeeldingen waarop uw kunst te zien is) aan [email protected] en wij nemen contact met u op. De kunstcommissie beheert alle moderne kunst van het ziekenhuis en verzorgt samen met kunstenaars de tijdelijke exposities.

Tijdelijke exposities

Op dit moment zijn er de volgende exposities in het ziekenhuis