Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Tijdelijke exposities

Het Spaarne Gasthuis biedt een podium aan kunstenaars om tijdelijk hun kunst te presenteren. Deze kunst is vaak heel uiteenlopend, zowel qua techniek als qua stijl. Daardoor hangt of staat er steeds iets anders in het ziekenhuis. Op dit moment zijn er de volgende exposities in het ziekenhuis:

Alle locaties

Hieronder treft u de kunstenaars die op alle locaties exposeren.

Frans en Truus van der Veld  

Alle locaties - In de draaideuren. 

Frans en Truus van der Veld.jpg

Haarlem Noord

Truus Pijpers

Afdeling radiologie Haarlem Noord

TruusPijpers.jpg

Truus Pijpers exposeert met haar schilderijen op locatie Haarlem noord. Het is een kleurrijk geheel geworden. ‘Nadat ik gestopt was met een fulltimebaan heb ik mij meer kunnen verdiepen in het schilderen. Met behulp van verschillende leermeesters heb ik leren spelen met kleuren. Vooral felle kleuren spreken mij zeer aan. Het materiaal en de techniek waarmee ik werk zijn wisselend: scheurtechniek, gesso, zand en papier en dat alles met acryl in felle kleuren. Op dit moment spreekt abstract werk mij het meeste aan. Het lijkt vaak eenvoudig, maar is o, zo lastig. Dagen, ja zelfs nachten kan ik er in gedachten mee bezig zijn. Al schilderend verbaast het mij elke keer weer dat er vaak totaal iets anders op het doek komt dan ik in mijnhoofd had. Zo blijft het steeds weer boeiend en spannend en ga ik met veel plezier verder’.

Hoofddorp

Bas van der Poel

  • Hoofddorp in de gang van de polikliniek E0


Bas van der Poel.jpg

‘Sluit je aan bij een onverschrokken ontdekkingsreiziger van het onzichtbare, Bas van der Poel, tijdens een wereldwijde ontdekkingsreis. Kijk door zijn lens, wees erbij en verwonder je over de kleuren van verval - voordat deze magische plekken voor altijd verloren zijn. Bas neemt je met zijn foto’s mee in de wereld van het verval. Hij probeert de sfeer neer te zetten zoals hij die voelde toen hij op de betreffende locatie rond liep. Gebruik makende van enkel natuurlijk licht. Deze gebouwen kunnen leegstaande ziekenhuizen, vergeten boerderijen, gesloten fabrieken, vervallen kastelen of verlaten kerken zijn. Het bezoeken van de gebouwen is vaak gevaarlijk vanwege de staat waarin de gebouwen verkeren. Echter gaat hij die uitdaging niet uit de weg voor die ene mooie plaat. Uiteraard wel nog met een stukje gezond verstand in het achterhoofd’

Haarlem Zuid

Greet Last en Kees Hoogenboom – schenking aan het Spaarne Gasthuis 

  • Haarlem Zuid bij de polikliniek interne geneeskunde, op de vide bij longgeneeskunde en bij de paramedische dienst
GLKH_1150668_500px.jpg
GLKH_1150666_500px.jpg
GLKH_1150659_500px.jpg
GLKH_1150672_500px.jpg

Langdurige bruikleen

Hieronder treft u de kunstwerken die langer in het Spaarne Gasthuis blijven.

Guillermo Forchino

Cartoonauto’s in vitrines in Haarlem Noord en Haarlem Zuid. 

guillermo forchino.jpg

Peter Sinnige

Schilderijen op alle locaties.

peter-sinnige

Edith Muller-Van den Brande 

Miniaturen – vitrine tegenover de apotheek in Haarlem Zuid.

Edith-Muller