Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Veelgestelde vragen Zivver

Het Spaarne Gasthuis gaat zorgvuldig om met privacygevoelige informatie en kiest daarom voor veilige communicatie via Zivver. Het is daarom mogelijk dat u berichten van het Spaarne Gasthuis ontvangt via Zivver. Lees hier wat Zivver is en wat u moet doen als u een mail via Zivver ontvangt.

Wat is Zivver?

Zivver is een middel om beveiligd een e-mail te versturen. Zivver versleutelt de inhoud van berichten. Dat is belangrijk bij berichten die vertrouwelijke gegevens bevatten, zoals medische informatie en patiëntengegevens. Op deze manier kan alleen u als ontvanger en de verzender bij deze informatie. U kunt het bericht openen met behulp van een code die u van het ziekenhuis per sms, mail of telefonisch ontvangt.


Hoe ziet een Zivver-bericht eruit?

De weergave van een Zivver-bericht kan iets anders zijn, afhankelijk van het e-mailprogramma dat u gebruikt.


Hoe kan ik een Zivver-bericht lezen?

Een Zivverbericht komt in de inbox van uw e-mailadres binnen. Via de knop Klik voor bericht kunt u verder gaan om het bericht te openen. Afhankelijk van de controlemethode die de verzender heeft gekozen, krijgt u een scherm waarbij u een code moet invullen. U kunt de code naar uw telefoon laten versturen of de code invoeren die de verzender aan u heeft doorgegeven, invoeren.

Pas dan opent het bericht.

Hoe kan ik een Zivver-bericht beantwoorden?

Beantwoord een mail via de pijltjes bovenaan de mail of via de menu-optie.


Kan ik een Zivver-bericht lezen zonder dat ik een Zivver-account heb?

Ja, dat kan. U ontvangt via SMS, telefonisch of per e-mail een aparte code die u nodig heeft om het bericht te openen. Deze code heeft u nodig elke keer dat u het bericht wilt openen of beantwoorden.


Hoe maak ik een Zivver-account aan?

Via de website van Zivver kunt u gratis een account aanmaken via de knop Aanmelden rechtsboven aan de pagina.


Kan ik Zivver-berichten ook op mijn telefoon of tablet lezen?

Ja, u kunt Zivver-berichten ook via uw telefoon bekijken. Download de Zivver app via de App Store of Google Play Store.


Kan ik Zivver-berichten en – gesprekken bewaren?

Nee, Zivver-berichten en –gesprekken worden na 6 weken automatisch verwijderd. Als u de informatie wilt archiveren, kopieer dan het gesprek bijvoorbeeld naar Word en sla het op uw computer op.


Meer informatie?

Heeft u een Zivver-bericht ontvangen van het Spaarne Gasthuis en heeft u daar vragen over? Neem dan contact op met de afdeling waarvan u het bericht heeft ontvangen. Wilt u meer weten over veilig e-mailen? Bekijk de website van Zivver voor meer informatie en handige filmpjes over het gebruik van Zivver.