Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Verpleegkundige ontwikkelingen SG

Verpleegkunde in het Spaarne Gasthuis wil staan voor gezonde zorg. Voor mensgerichte zorg, toekomstgerichte organisatie en maatschappelijk verantwoord. De zorg verandert snel. Dit moeten we samen doen, vanuit verschillende functies zodat we continue kunnen verbeteren.

Iedereen in het Spaarne Gasthuis is nodig en belangrijk. Maar niet iedere verpleegkundige heeft dezelfde ontwikkelbehoefte en ambitie. Daarom biedt het ziekenhuis verschillende en aantrekkelijke functies aan voor alle verpleegkundigen. Over de functies en opleidingen lees je meer op de SG-academie internet-pagina: verpleegkundige functies in het spaarne gasthuis. De laatste stand van zaken lees je op het intranet met alle posters, thermometer etc.

50 regieverpleegkundigen, een geweldig begin!

We zijn er! De eerste grote stap is gezet. In de afgelopen twee jaar hebben alle algemeen klinische afdelingen het functiedifferentiatie implementatieproces doorlopen. De laatste twee zitten in de afrondende fase. Trajecten waarbij de afdelingen zelf de manier vonden om de nieuwe functie; ‘regieverpleegkundige’ goed te laten invoegen in hun praktijk. Resultaat is dat er inmiddels 50 regieverpleegkundigen zijn! Er staat een stevige basis en de functie zal in de komende jaren verder gaan ontwikkelen. Er zijn zoveel nieuwe deuren geopend op bijvoorbeeld het gebied van EBP, samenwerkingen over afdelingen heen en leiderschap.

En er zit nog veel meer potentie in de regiefunctie, dat zal de komende jaren zeker verdere vorm gaan krijgen. Om dit te ondersteunen zijn er ‘ontwikkelmogelijkheden voor regieverpleegkundigen’ opgezet en in kaart gebracht. Zoals te zien is op het onderstaande plaatje. Dit plaatje correspondeert met de nieuwe Gasthuisnetpagina; ‘Regieplatform’. Waarop je alle opties kan doorklikken en je op die manier vindt hoe je ermee aan de slag kan gaan.

bijgewerkt: 30-09-2021