Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

VSC portefeuille Innovatie & Technologie

Innovatie & technologie ontwikkelingen komen steeds vaker voor in het verpleegkundig domein. Voor samenhang en invloed is er daarom een portefeuille vanuit het verpleegkundig staf convent (VSC) met Naomi en Ariane van Wamel als CNIO (portefeuillehouder) Het doel voor het vsc van dit thema is dat de verpleegkundigen goed vertegenwoordigd zijn en inbreng hebben bij projecten of initiatieven rondom innovatie en technologie ontwikkelen. Lees op deze pagina wat het vsc afgelopen tijd bezig hield. Denk bijvoorbeeld aan digitale vaardiger, tablet aan bed, verbeteren EPD, etc. Vragen of reacties? Mail dan naar [email protected]

2021

In 2021 wil het vsc zorgen dat er aandacht is voor het verpleegkundig perspectief, dat verpleegkundigen van de alle functies weten waar ze moeten zijn om inbreng te hebben. Dat in relevante projecten ook altijd praktiserend verpleegkundigen vroeg betrokken zijn. Dat zij geinformeerd, gevraagd, meedenken en doen!

Verpleegkundige participatie structuur

Het Spaarne Gasthuis ontwikkelt een iGovernance. Dit is een structuur van werkgroepen en vergaderingen en communicatie zodat medewerkers, professionals en ICT en strategie collega’s samen werken. Bijvoorbeeld bij beslissingen of ontwikkelingen voor gebruik innovatie en technologie gebied. Dit raakt ook het verpleegkundig domein sterk. Daarom is het VSC blij dat er een CNIO rol is het overzicht bewaakt van verpleegkundige participatie. Een CNIO heeft altijd zitting hebben in het vsc. Er zijn natuurlijk gebruikersgroepen EPD en een netwerk van ambassadeurs (ont)Regel het Spaarne die betrokken zijn.

Naomi is betrokken bij evalueren van de pilot tablet aan bed. Voor het ict-project werkplek van de toekomst is de cnio contactpersoon voor de projectleider van het InformatieZorgTechnologie thema en koppelt bijvoorbeeld de afdeling chirurgie eraan om webex bijeenkomsten organiseren op de afdeling gemakkelijker te maken.

Het gehele VSC schuift, indien mogelijk aan bij de SpaarneLabs sparks, brainstorm en inspiratie sessies (online)

Digivaardiger

In de themagroep digifit@spaarnegasthuis zitten bijvoorbeeld verpleegkundigen en afdelingshoofden in de regiegroep. De VSC ambassadeurs van deze portefeuille zitten in de klankbord groep. En het vsc social clubje helpt bij de communicatie uitdragen van voorbeelden etc. Mijlpaal in de eerste helft van 2021 zijn de verpleegkundige digicoaches en de start van een zelfscan en startpagina.

Lees en kijktips

Interne voorbeelden via de tegels onderaan deze pagina ter informatie en inspiratie.

Externe tips vanuit verpleegkundig perspectief:

 

Nieuwsgierig naar de andere portefeuilles van de adviesraad?!

bijgewerkt : 7-7-2021