Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Spaarne Gasthuis stopt met faxen

Publiceerdatum

Op 1 oktober 2021 stopt het Spaarne Gasthuis met de fax als communicatiemiddel. Dit betekent dat het uitwisselen van informatie met o.a. andere zorginstellingen en leveranciers op een andere manier gaat plaatsvinden. Over het algemeen geldt: waar voorheen gefaxt werd, wordt nu veilig gemaild met behulp van Zivver.

Waarom gaat de fax verdwijnen?

Het faxen is een verouderde manier van communiceren en voldoet onvoldoende aan wet- en regelgeving als het gaat om informatieveiligheid. Bovendien stopt KPN met de ondersteuning van het faxproces. Een mooi moment om definitief afscheid te nemen van de fax en te kiezen voor een veiliger alternatief.

Veilig mailen met Zivver

Zivver is een middel om veilig te e-mailen. Zivver versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals medische informatie, patiëntgegevens of organisatiegevoelige data. Op deze manier kunnen alleen de ontvanger en verzender bij de informatie.

Recepten worden al langer digitaal verstuurd

Recepten worden al langer niet meer uitgewisseld per fax tussen het Spaarne Gasthuis, de SAHZ en de apotheken in de regio. Sinds 1 juli 2020 sluiten zij hiermee aan op de landelijke standaard voor elektronisch receptenverkeer.