Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Voorzieningen en service

Is er draadloos internet? Waar laat ik mijn portemonnee? Is er voor mijn bezoek een broodje? Het Spaarne Gasthuis heeft voorzieningen. Doel: uw verblijf zo comfortabel mogelijk maken.

Apotheek

U krijgt een recept? U haalt uw medicijnen direct op bij de apotheek in de centrale hal. Zowel op onze locatie in Hoofddorp als in Haarlem Zuid vindt u een apotheek van de Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen.

Bloemenaanrecht

Een mooi boeket meegenomen? Op de verpleegafdeling is een bloemenaanrecht waar u bloemen in een vaas zet. Een (wegwerp) vaas koopt u bij de automaat bij de ingang van de afdeling. Vanwege infectiegevaar zijn planten niet toegestaan op de patiëntenkamers.

Brievenbus

U wilt post versturen? Er staat een brievenbus in de centrale hal van het ziekenhuis.

Garderobekast met locker

Waar laat u spullen van waarde? Op uw kamer heeft u een eigen garderobekast met hierin een locker met sleutel. Dit afsluitbare kastje werkt met een 2-euromuntstuk. Het muntstuk krijgt u terug als u de locker weer openmaakt.

Dringend advies: neem geen grote geldbedragen, sieraden of waardepapieren mee.

Geestelijke verzorging

Bij ziekte komen soms emoties, vragen en gevoelens los. Wat ooit vanzelfsprekend was (uw gezondheid) is opeens iets waar u lichamelijk en geestelijk volop aandacht aan besteedt. In het Spaarne Gasthuis kunt u bij geestelijke verzorging terecht voor individuele gesprekken of u bezoekt een gebeds- of stilteruimte.

Gratis draadloos internet: de SG-hotspot

Terwijl u in de wachtkamer zit nog even uw mail checken, twitteren of uw specialist op onze mobiele website bekijken? Dat kan via wi-fi. Patiënten en bezoekers maken in Spaarne Gasthuis gratis gebruik van draadloos internet via de SG-hotspot.

Islamitische gebedsruimte

In de gebedsruimte voor moslims is een gedeelte voor mannen en een gedeelte voor vrouwen. De Koran is aanwezig en er is gelegenheid voor een kleine wassing. De gebedstijden en gebedsrichting zijn aangegeven. U vindt de islamitische gebedsruimte in Hoofddorp op de begane grond, volg F0. In Haarlem Zuid vindt u de gebedsruimte op de eerste etage tussen lifthal A en lifthal B.

Kaartje sturen

Naast bezoek ontvangen, is het voor mensen die opgenomen zijn ook fijn om een kaartje te ontvangen. Ontwerp een eigen kaartje en laat deze per post bezorgen in het ziekenhuis. Vrijwilligers bezorgen u kaart persoonlijk bij de patiënt aan bed. Iedere werkdag doen zij in de ochtend hun ronde.

Stuurt u liever zelf een kaart?

Gebruik het volgende adres voor de verpleegafdeling in Haarlem Zuid en Hoofddorp en vermeld aan wie u de kaart stuurt:

Spaarne Gasthuis T.a.v. mevrouw/de heer … Naam afdeling … Kamer … Postbus 417 2000 AK   Haarlem

Koelkast

Op iedere kamer staat een koelkast. U deelt de koelkast met uw kamergenoten.

OV-oplaadpunt

In de central hal op de locaties in Hoofddorp en Haarlem Zuid staat een OV-oplaadpunt. Hiermee kunt u uw OV-kaart opwaarderen.

Pedicure

Tijdens uw verblijf uw voeten laten verzorgen? De afdelingssecretaresse maakt voor u een afspraak met de pedicure. U betaalt de pedicure direct tijdens de behandeling.

Podotherapeut

Monique Schellingerhout van Pedicare podotherapie is een zelfstandig podotherapeut. Zij werkt ook een aantal dagen in het Spaarne Gasthuis. U kunt zelf een afspraak met haar maken of verwezen worden via de huisarts of specialist.

Zij werkt op afspraak. Een afspraak maakt u door haar te bellen op: 06 1423 4295

Haar e-mailadres is: [email protected]

  • Op donderdag is zij in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp polikliniek chirurgie volgroute nummer 94.
  • Zij is ook verbonden aan het diabetische voetenteam van de polikliniek chirurgie.

Radio, televisie en telefoon

U kunt bij uw bed gebruik maken van televisie en radio met alle zenders uit het standaardpakket. Er is geen telefoon aan bed, u mag uw eigen mobiele telefoon gebruiken (behalve op afdelingen met elektronische bewakingsapparatuur). In verband met de rust van uw medepatiënten vragen we u na 21.30 uur liever niet mobiel te bellen.

Rolstoelen

Bent u slecht ter been? Bij de ingang van het ziekenhuis staan rolstoelen. Ook op de verpleegafdelingen zijn rolstoelen beschikbaar voor patiënten. Graag verzoeken wij u de rolstoel na gebruik weer terug te brengen naar de plek waar hij stond.

Stiltecentrum en bidkapel

Rust, bezinning, troost of gebed? Daarvoor is het stiltecentrum. In Hoofddorp in de centrale hal achter het winkeltje (etage 1, volg A1) en in Haarlem Zuid op de eerste etage tussen lifthal A en lifthal B. Laat uw gedachten achter in een schrijfboek of neem een hoopgevend gedicht of steentje mee. Het stiltecentrum is de hele week zowel overdag als ’s avonds open.

In Hoofddorp kunt u voor een gebed terecht in de bidkapel (kerkzaal). U vindt de kerkzaal op de begane grond (volg A0).

Taalpunt

Vindt u (of iemand die u kent) het lastig om een formulier of vragenlijst in te vullen? Heeft u moeite met het lezen van een bijsluiter, brief of folder? Of wilt u beter leren lezen en/of schrijven? U bent niet de enige! Vertel het ons, bij het Taalpunt Spaarne Gasthuis helpen we u graag!

Het Taalpunt is ondergebracht bij onze medewerkers patiëntenvoorlichting. Zij kunnen u helpen met alle vragen rondom taal. Maar zij kijken ook verder. Zij kunnen mensen die daar behoefte aan hebben, doorverwijzen naar een Taalhuis of bibliotheek in de regio. Bij een Taalhuis worden taalcursussen, workshops en taalscholing aangeboden.

De afdeling patiëntenvoorlichting is te vinden in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp en in Haarlem Zuid in de gang tegenover de apotheek.

Met het Taalpunt wil het Spaarne Gasthuis bijdragen aan een gezondere, geletterde samenleving. Want werken aan taal, is werken aan gezondheid!

Taxi

Een taxi bellen? Een medewerker van de receptie belt graag een taxi voor u als u dit niet zelf kan. Maakt u gebruik van de regiorijder? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldzuilen in de centrale hal.

Vrijwillige gastvrouwen/heren

Ongeveer 300 vrijwilligers maken het verblijf van patiënten in het Spaarne Gasthuis zo aangenaam mogelijk. De gastvrouwen en -heren voeren geen taken van beroepskrachten uit, maar vullen deze aan en geven extra aandacht en service aan patiënten. Zij begeleiden u, als u dat wilt, naar de polikliniek of afdeling waar u moet zijn en zorgen voor de bloemen en de tijdschriften in de wachtkamers.

Wilt u hulp van een vrijwilliger? Zij zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Vraag naar een vrijwilliger bij de receptie.

Bekijk hier hoe u zich kunt aanmelden als vrijwilliger in het Spaarne Gasthuis en wat de vrijwilligers betekenen voor patiënten.

Winkel en koffiehoek

In Haarlem Zuid, Hoofddorp en Haarlem Noord is een klein restaurant en cadeauwinkel. U drinkt er een vers kopje koffie, koopt een cadeautje of nuttigt een kleine maaltijd. De openingstijden zijn in Haarlem Zuid en Hoofddorp zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 20:00 uur
  • in het weekeinde en op feestdagen in Hoofddorp van 13:00 – 20:00 uur
  • in het weekeinde en op feestdagen in Haarlem Zuid van 12:00 – 19:00 uur

In Haarlem Noord is het restaurant op werkdagen geopend tussen 08:00 – 16:30 uur.

LET OP: U kunt op onze locaties in Hoofddorp en Haarlem alleen met pin betalen en niet meer met contact geld.