Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Wanneer komt de Tekendokter nou?

Publiceerdatum

Al probeert iedereen je te verwennen, een ziekenhuis is voor kinderen niet echt een feest. Soms urenlang wachten, verplicht op een kamer blijven…

Om echt even met iets anders bezig te zijn komt in het Spaarne Gasthuis om de week de Tekendokter op bezoek. Met een kar vol teken- en schildermateriaal trekt teken docent Marjolijn Engelsman door het Vrouw & Kind Centrum. Zij verzint voor elk kindje een teken-, schilder- of knutselopdracht.

Vrij gevoel

Anke de Jong, medisch pedagogisch zorgverlener: “De bezoekjes van de Tekendokter zijn een welkome afleiding voor de kindjes op de afdeling. Marjolijn zet kinderen in hun kracht doordat ze rekening houdt met ieders beperkingen. Als een van de kindjes gips of een infuus in het armpje heeft kan er met het andere handje worden getekend. Er wordt niet geoordeeld en dat zorgt voor een vrij gevoel. Heb je het grote bord al op de muur van de kinderafdeling zien hangen? Hier worden alle prachtige creaties tentoongesteld.”

Natuur en groen doen goed

“Op de kinderafdeling zitten kinderen soms de hele dag in hun kamer”, vertelt Marjolijn. “Tussendoor is dan de afleiding van een tekenopdracht heel welkom. Meestal hebben mijn opdrachten iets met natuur te maken. Want de natuur en groen doen kinderen goed. In ver
schillende onderzoeken is aangetoond dat contact met de natuur, prikkelen van creativiteit en een vrolijke afleiding bijdragen aan het herstel van kinderen in het ziekenhuis. Niets hoeft, alles mag. Ook broertjes en zusjes mogen meedoen.