Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Voorlezen en vergroten website

Bent u slechtziend of slechthorend? Wij helpen u graag de informatie op onze website voor u toegankelijk te maken.

Voorlezen op het internet

De voorlees-functie van ReadSpeaker is handig voor een ieder met een lees-handicap. Dan kunt u denken aan slechtzienden, dyslectici en voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Maar eigenlijk gewoon voor iedereen die liever luistert dan leest! Met behulp van de voorlees-knop kunnen de teksten op deze website hardop worden voorgelezen.

U start ReadSpeaker door op de ‘LeesVoor-knop’ te klikken

Als de tekst lang is, kunt u er ook voor kiezen een deel van de pagina voor te laten lezen. Dat kunt u doen door eerst de tekst te selecteren en dan op de voorlees-knop te klikken. ReadSpeaker zet de tekst direct om naar spraak. Het kan daarom enkele seconden duren voordat het voorlezen begint. Wacht daarom even na het klikken op de Lees-Voor knop alvorens door te klikken.

Het voorlezen op uw computer werkt alleen als het mogelijk en toegestaan is dat geluidsbestanden worden ontvangen en afgespeeld.

Lettertype vergroten

Lettertype vergroten kunt u doen om de leesbaarheid van deze website te verbeteren. Dit kan in de moderne browsers op de volgende manieren.

Toetsenbord 

Windows

Houd Ctrl-toets ingedrukt en druk op + om in te zoomen en de pagina te vergroten. Houd Ctrl-toets ingedrukt en druk op – om uit te zoomen en de pagina te verkleinen. Houd Ctrl-toets ingedrukt en druk op 0 om de pagina naar de normale grootte terug te zetten.

Apple

‘Apple-toets =’ om de tekst te vergroten

‘Apple-toets -‘ om de tekst weer te verkleinen

Muis

Als uw muis een scrollwiel heeft, houd dan Ctrl-toets ingedrukt en scroll omhoog om in te zoomen en omlaag om uit te zoomen.