Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Thuismonitoring

Het Spaarne Gasthuis wil haar patiënten de best mogelijke behandeling geven. Daarom verbeteren wij voortdurend onze zorg. Zodat u erop kunt vertrouwen dat u goede zorg krijgt. Op dit moment onderzoeken wij in een zogenaamde pilot of thuismonitoring een goede toevoeging is aan onze zorg.

Wat is thuismonitoring?

Thuismonitoring betekent dat verpleegkundigen op afstand bepaalde patiënten monitoren (controleren) via het patiëntenportaal MijnSpaarneGasthuis. De verpleegkundigen volgen de patiënten in hun zorgtraject, houden uitslagen bij en nemen telefonisch contact op met de patiënt en zijn zorgverlener als dat nodig is. Het gaat om patiënten die regelmatig controle afspraken hebben. Thuismonitoring zorgt ervoor dat deze patiënten de zorg krijgen die zij nodig hebben, maar daarvoor minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Naast de controle momenten thuis heeft de patiënt ook zijn afspraken met zijn arts in het ziekenhuis, maar minder vaak dan hij gewend is.

Bekijk de animatie over thuismonitoring in het Spaarne Gasthuis.

Om deze inhoud te zien, moet u de cookies van deze derde partij accepteren. Meer informatie over cookies.

Pilot poli’s

De poli’s die meedoen aan deze pilot zijn reumatologie en het MS-team van neurologie. De artsen bepalen zelf aan welke patiënten zij aanbieden, deel te kunnen nemen aan deze pilot. Bent u onder behandeling bij een van deze poli's en is deze vraag niet aan u gesteld, maar heeft u wel interesse? Bespreek dit dan tijdens uw polibezoek met uw arts. Begin 2024 worden de resultaten van de poli's verzameld en geanalyseerd en op basis daarvan wordt het vervolgplan opgesteld.

Heeft u vragen?

Wij horen het graag. U kunt een e-mail sturen naar [email protected]